Balans tussen het persoonlijke en professionele deel van je leven

Steeds meer mensen werken thuis. Was er voorheen nog een fysieke afstand tussen woon- en werkomgeving, dat is nu vaak weggevallen. Hoe ga je hier mee om? En hoe houd je een balans tussen privé en werk? Dat is er niet gemakkelijker op geworden.
Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen!

Verdeel niet alleen je tijd maar vooral ook je aandacht en je energie!

Tijd, aandacht en energie, dat zijn de 3 belangrijke elementen om tot een goede balans te komen. En hoe verdeel je die nu over je werk, je gezin, je familie, vrienden en jezelf? Het begint met 

Afbakening voor jezelf

  • Bekijk aan het begin van je dag wat je wil doen en hoe je je tijd wil verdelen. En vergeet hierbij zeker niet de tijd voor jezelf! Dit geeft overzicht en rust. Wees realistisch en bedenk dat niet alles af hoeft te zijn aan het eind van de dag. Maak keuzes!

Duidelijkheid voor je omgeving

  • Wanneer je thuis aan het werk bent, is dat voor je huisgenoten anders dan wanneer je naar kantoor bent. Geef duidelijk aan wanneer je bezig bent en niet gestoord wilt worden. Een eigen thuis werkplek helpt daarbij. 

Aandacht cultiveren

  • Start je dag met een aandacht oefening in plaats van meteen vol gas te starten. Dat maakt meteen een heel verschil. Vergeet het multitasking. Gericht met aandacht en focus aan iets werken is veel effectiever en geeft meer voldoening. Ook hier kan Mindfulness iets voor je betekenen.

Hulp nodig bij de aanpak? 

Ik kan me voorstellen dat je ook aan de hand van mijn tips nog moeite hebt om verder te komen. Laat mij je dan helpen! Op praktisch gebied maar ook bij het met aandacht zijn bij wat je doet.

Neem snel even contact op of maak een afspraak voor een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek. Dan bekijken we wat je uitdagingen zijn en hoe je deze het beste kunt adresseren.