Door je schuldig te voelen kun je het nooit goed doen

In dit artikel in het ED kortgeleden, vertelt iemand over hoe ze zich altijd schuldig voelde en het boek dat ze er over geschreven heeft. Een passage hieruit: “Een psychotherapeut zei dat schuldgevoel geen primaire emotie is zoals woede of verdriet, maar dat het altijd wordt aangestuurd door je gedachten. Je denkt dat je van alles fout doet, en daardoor voel je je rot. Het uit zich in een gevoel, maar begint bij gedachten.”

En dat is iets waar we je met mindfulness handvatten geven om er anders mee om te gaan. Startend met het je bewust worden van gedachten, emoties en lichamelijke reacties en hoe die getriggerd worden door iets wat er gebeurt. En om dan vervolgens via het accepteren dat dat zo werkt, ruimte voor jezelf te gaan scheppen om hier anders mee om te gaan.

Herken je iets van jezelf in dit, je steeds schuldig voelen en dat je het nooit goed kunt doen? Kom een keertje hierover praten, misschien dat ik je hierbij kan helpen als coach en mindfulness trainer. Je kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek.