Maak kennis met mindfulness

Ben jij ook zo iemand die maar blijft rennen en druk is met van alles en nog wat?

En kom je niet aan rust toe in je lijf of in je hoofd?

De meeste van ons hebben een druk, vol leven met stressvolle momenten. En in ons hoofd zijn we dan ook nog vaak bezig met de toekomst of met dat wat geweest is. Je vindt het moeilijk om echt even te ontspannen. En de drukte en spanning kan zich daarbij vastzetten in ons lichaam.

Maar ja, wat doe je eraan? Mogelijk heb je al eens gekeken naar een volledige mindfulness training. Maar misschien vind je dat een te grote tijdsinvestering. Of denk je dat je alleen na lange tijd en volle overgave daar resultaat mee kunt boeken en twijfel je of dat wel iets voor je is. En dat terwijl een aantal oefeningen uit de mindfulness al heel wat meer rust, ontspanning en bewustwording kan geven in je leven.

Wellicht dat onze cursus dan precies iets voor jou is. Middels deze cursus kun je op een hele laagdrempelige manier kennis maken met mindfulness, zonder direct voor de volle training van 8 lessen te hoeven gaan.

Mindfulness leert je bewust te worden van je gedachten en je automatische gedachten- en reactiepatronen. Het leert je te focussen op alles wat in het hier en nu gebeurt. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van al de gedachten in je hoofd waar je toch niets mee kunt. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van op de automatische piloot te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn.

De cursus wordt gegeven door Peter Pouwels en Ilja Geraedts. Peter is al jaren mindfulness trainer en kent de technieken uit de mindfulness van binnen en van buiten. Ilja is mindful fysiotherapeut en kan je bewustwording van spanning in je lichaam bijbrengen, en leren hoe deze los te laten.

De cursus bestaat uit 4 avonden van 1,5 tot 2 uur en leert je aandacht te geven op een doelbewuste manier, in het moment zelf. En de dingen nemen zoals ze zijn. Dit op een niet oordelende, milde en vriendelijke manier. De oefeningen zijn eenvoudig en worden ondersteund met opnames, zodat je de oefeningen ook thuis kunt gaan doen.

De avonden bestaan uit:
– Avond 1: Oriëntatie mindfulness; aandacht voor het hier en nu en de automatische piloot.
– Avond 2: Aandacht voor het lichaam, gedachten en emoties.
– Avond 3: Met aandacht bewegen en aandacht voor je grenzen
– Avond 4: Moeilijke ervaringen en stress, Mindfulness in je dagelijks leven

De groep zal bestaan uit minimaal 4, maximaal 6 personen. Hierdoor kan er gewerkt kan worden met aandacht voor iedereen.
– Wanneer? Verwacht: februari 2024
– Hoe laat? Start 19:30 uur
– Waar? Praktijk Fysio Ilja, Lavendelstraat 2 in Son en Breugel
– Kosten? €120,-

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem dan contact met een van ons op:
Ilja Geraedts (T: 06 – 28582518 E: info@fysioilja.nl) of
Peter Pouwels (T: 06 – 38190838 E: info@coachpeterpouwels.nl)