Leven in het nu

Onlangs las ik in het ED een interview met Jan Geurtz, schrijver en leraar Tibetaans boeddhisme. In het kort legt hij uit wat bedoeld wordt met ‘leven in het nu’. En dat is dat mensen minder in hun gedachten leven en wat meer de werkelijkheid ervaren. Dus ook minder bezig zijn met wat geweest is en met wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren.

In de mindfulness training ga je hier mee aan de slag. Meditatie staat hierin centraal. Uit de DOE-modus stappen van steeds met iets bezig zijn. Overgaan in de ZIJN-modus, gewoon ervaren en voelen wat er is zonder het te veranderen. Al je gedachten, gevoelens, sensaties in je lichaam, alleen maar gewaar zijn. En dit is zeker in het begin niet gemakkelijk. Het vergt geduld, mildheid voor jezelf en doorzettingsvermogen. En ook hier is het oefening baart kunst; zaaien en oogsten.

Je zult merken dat je meer evenwichtig in het leven komt te staan, beter omgaan met moeilijke gebeurtenissen en meer genieten van de mooie momenten. Je ontwikkelt mildheid voor jezelf en voor de ander. Wil je meer weten over meditatie en mindfulness, neem even contact met me op. Ik bied verschillende mogelijkheden om hier mee aan de slag te gaan.