Mindfulness lessen

Op een liefdevolle, vriendelijke manier omgaan met jezelf en de ander dat is eigenlijk wat je in de mindfulness lessen leert. Jouw gedachten, gevoelens en emoties komen en gaan en nemen ook vaak een loopje met je. Je bent druk in je hoofd, hebt last van heftige emoties en daar wil je iets mee.

Bewust worden van alles wat binnen jou plaats vindt

Sta even stil en kijk, luister, proef en ervaar wat die sensatie met jou doet…Dit zijn we in ons normale leven niet zo gewend, we gaan maar door en door. In deze Mindfulness lessen krijg je verschillende oefeningen en theorie om jouw drukke hoofd even tot stilstand te brengen en zo meer zicht te krijgen in wat er gebeurt bij jou zonder dat je daar iets mee hoeft te doen. Je laat als het ware de gedachten, gevoelens en sensaties zijn voor wat ze zijn. In plaats van een afgebakende training, kun je nu wekelijks aanschuiven en wat tijd voor jezelf nemen. Even weg van de dagelijkse hectiek. 

Meditatie 

  • Letterlijk betekent meditatie, overdenken, nadenken. Je gaat zitten en focust je op een bepaalde vraag, geluid of gedachten of ademhaling.
  • Het uiteindelijke doel van meditatie is dat je rust in een toestand van waarnemer zijn, een verstilling van de geest.

Zorgen voor je mind

  • Je zorgt voor je lichaam door te sporten en gezond te eten. Je zorgt voor je brein door een passende opleiding te volgen en jouw kennis te vergroten.
  • Hoe zorg je voor je mind? Hoe ga je om met jouw gedachten, gevoelens, stilte, verveling , onwetendheid, verdriet of vreugde?

Een kleine groep

  • Om voldoende aandacht aan iedere deelnemer te kunnen geven, werken we in kleine groepen van ongeveer 8 mensen.

De lessen

Deze lessen van 1,5 uur zijn wekelijks m.u.v. vakantieperioden. Naast een introductie van mindfulness maak je kennis met diverse meditatie oefeningen en behandelen we diverse thema's zoals geduld, acceptatie en loslaten. Je kunt per les online boeken d.m.v een strippenkaart. De kosten zijn 145 euro voor 10 lessen incl. lesmap en geleide meditaties.

De groep is ongeveer 8 personen. Hierdoor kan er gewerkt kan worden met aandacht voor iedereen.
- Wanneer? Woensdagavond 19:00 - 20.30 uur of Vrijdagochtend 09:30 - 11:00 uur
- Waar? Boerderij in Breugel (Leeuwstraat 2)

Ervaringen van deelnemers

Verrijkend en verhelderend

De Mindfulnesslessen van Peter zijn verrijkend en verhelderend. Op een respectvolle manier leert Peter ons, in een kleine en veilige groep, de essentie van Mindfulness. Omdat er met thema’s gewerkt wordt, worden de lessen concreet en voor iedereen toepasbaar in het dagelijkse leven. Peter kan goed luisteren, vragen ter verheldering stellen en helpende gedachten aanreiken. Alle oefeningen staan op een besloten deel van de website, zodat je er ook thuis mee aan de slag kan gaan. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze lessen kan volgen en heb er veel baat bij.

AnneMarie