Kennismaking Mindfulness voor jongeren

Op een liefdevolle, vriendelijke manier omgaan met jezelf en de ander dat is eigenlijk wat je in mindfulness en compassie training leert. Jouw gedachten, gevoelens en emoties komen en gaan en nemen ook vaak een loopje met je. Je bent druk in je hoofd, hebt last van heftige emoties en daar wil je iets mee.

Bewust worden van alles wat binnen jou plaats vindt

Sta even stil en kijk, luister, proef en ervaar wat die sensatie met jou doet…Dit zijn we in ons normale leven niet zo gewend, we gaan maar door en door. In deze Kennismaking Mindfulness training krijg je verschillende oefeningen en theorie om jouw drukke hoofd even tot stilstand te brengen en zo meer zicht te krijgen in wat er gebeurt bij jou zonder dat je daar iets mee hoeft te doen. Je laat als het ware de gedachten, gevoelens en sensaties zijn voor wat ze zijn.

Meditatie 

  • Letterlijk betekent meditatie, overdenken, nadenken. Je gaat zitten en focust je op een bepaalde vraag, geluid of gedachten of ademhaling.
  • Het uiteindelijke doel van meditatie is dat je rust in een toestand van waarnemer zijn, een verstilling van de geest.

Zorgen voor je mind

  • Je zorgt voor je lichaam door te sporten en gezond te eten. Je zorgt voor je brein door een passende opleiding te volgen en jouw kennis te vergroten.
  • Hoe zorg je voor je mind? Hoe ga je om met jouw gedachten, gevoelens, stilte, verveling , onwetendheid, verdriet of vreugde?

De training

  • In onze 4-weekse cursus leer jij wat je kunt doen om goed voor je mind te zorgen.
  • Wij geven je inzicht in hoe je mind werkt en je krijgt praktische oefeningen om te werken aan een happy mind.
  • Een happy mind is voor ons geen blije, probleemloze mind. Het is een mind waarbij jij al jouw gedachten en gevoelens kan laten zijn; op je gemak zijn met je ongemak.

Vertel mij meer

Een happy mind is voor ons geen blije, probleemloze mind. Het is een mind waarbij jij al jouw gedachten en gevoelens kan laten zijn; op je gemak zijn met je ongemak. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via het contact formulier of bel eens met Peter.